Tornebehandling

Føtter som utsetter for stort trykk eller feilbelastninger kan få torner. De er ofte smertefulle. Harde torner oppstår på trykkutsatte områder hvor hard hud presses innover til en kjegleformet kjerne. Bløte torner har ingen kjerne, men er ringformede og opstår der hvor knokler i tærne gnisser mot hverandre.

Fotterapeuter fjerner torner med skalpell eller slipemaskin. Behandlingen er rask og pasientenes smerter vil øyeblikkelig forsvinne. Ved å fjerne tornen mekanisk og ikke med liktornplaster, unngås faren for etseskader på huden. Fotterapeuten vurderer i hvert enkelt tilfelle om videre behandling med avlastning er nødvendig.

Fotterapeuten vil også forsøke å finne årsaken til at tornen ble dannet. De fleste fotplager har sitt opphav i feil bruk av fottøy, og torner vil komme tilbake dersom årsaken til problemet ikke fjernes. Med individuell skoveiledning kan plager forebygges og fjernes.

Velkommen til fotbehandling her hos oss i Storgata Fotterapi!

Du finner oss vegg i vegg med Apotek1 i Storgata. 

Ring oss gjerne på 482 26 195 for å høre om vi kan hjelpe deg, og høre om når vi har ledig time. 

Bestille time eller sende henvendelse:

Ring oss på 482 26 195 eller send en henvendelse. Vi svarer på spørsmål og tar imot bestillinger (som vi bekrefter per telefon):
  • Send forespørsel
  • (?)